Hållbarhet

Hållbar konsumtion och produktion

Tolerate’s målmedvetna arbete att inte slösa på jordens resurser har sedan starten 2014 varit en ledstjärna i hur bolaget har arbetat med sina produkter.
Genom att använda oss av bulkförpackningar istället för traditionella blister-alternativ har vi besparat miljön tillverkning av över 100 ton produktförpackningar. Våra bulkpåsar är tillverkade i det mer miljövänliga plastalternativet PLA.
Utöver att minska konsumtion av förpackningar och dess material har bulkförpackningar en annan fantastisk egenskap.
Genom att ta bort klumpiga och i många fall onödiga förpackningar så besparas ca 80% av volymen. Detta möjliggör att vi kan skicka fler produkter i mindre paket, vilket i sin tur minskar utsläppen. På samma volym som en ”retail-glasskärmskydds-leverantör” skickar ett glasskärmskydd i blister kan vi skicka 10st i bulkförpackning.

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något

Tolerate arbetar proaktivt med innovativa lösningar vad gäller emballering, utveckling av materialval för produktion, samt strävar efter att förbättra kvalité och funktion på produkterna. Detta för att minska överkonsumtion och samtidigt öka livslängden på produkten.
Tolerate var först i Norden med 100% ekologiska och nedbrytbara mobilskal – Tolerate ECO Case.
Följ oss i vår strävan att efterlämna ett hållbart och socialt ansvarstagande arv som tydligt vägleder den bransch och värld vi lever i.

Tolerate GRS - ett återvunnet produktsortiment

Under de senaste åren har Tolerate sålt ca 1 000 000 mobilskal på den svenska marknaden. Mobilskal som allt för ofta slängs efter användning. Endast 8% av det svenska plastavfallet går till materialåtervinning.
Genom samarbete med ledande återförsäljare och livscykelshanteringsföretag kan Tolerate på ett enkelt och effektivt sätt säkerställa återtag av använda mobilskal. Med de återtagna skalen kan Tolerate återanvända materialet för tillverkning av nya produkter. På detta sätt kan Tolerate erbjuda en stängd cirkulär ekonomi.
Ur ett livscykelperspektiv medför återvunnen plast ca tre gånger lägre klimatpåverkan än ny fossilbaserad plast.
Med fortsatt fokus på kvalitet säkerställs att Tolerate GRS lever upp till användarnas krav på funktion och användning. Tolerate GRS är, liksom övriga skal, anpassade för vårt sortiment av glasskärmskydd vilket erbjuder en optimal skyddslösning för användaren.
Vad betyder då de olika logotyperna? 
100% Recyclable: Alla våra befintliga TPU-skal är 100% återvinningsbara.
Tolerate 100% RecycledTolerate TPU GRS är tillverkade av 100% återvunnet material.
Recycled materials: Tolerate GRS Wallet är tillverkade av miljövänligt PU material. Minst 50% av fodralet är tillverkat i återvunnet material och skalet är tillverkat i 100% återvunnen plast. 
You don't have permission to register